torstai 21. huhtikuuta 2011

Vihertää















Soppalautasella vihertää yksi lempikeittojani vege-hernekeitto.
Mieluimmin herneet suuhun kuin nenään, vaikka tosin joskus ovat menneet herneet nenäänkin.
Miten:
Pussi herneitä liotetaan yön yli kattilassa -
vettä noin 15 cm yli herneiden.
Seuraavana päivänä keitetään lisättynä 2 ½ kasviliemikuutiota, valkosipulia, purjoa, meiramia, kirveliä tai muita sentapaisia mausteita.Sitten vain vähän seurataan ja kun herneet pehmenneet niin valmis on. Jos tähteelle jää niin pakastan ihan pakastepusseissa.
Herraskaisen version tästä saa kun siivilöi keiton ja paistaa seuraksi vanhoista ( parempi kuin tuoreista ) leivistä voissa kuutioita.

2 kommenttia:

 1. Mäkin tykkään kasvishernekeitosta.(Lihallista en oo koskaan tehnykkään.) Mä en oo koskaan laittanu valkosipulia, mut tavallista sipulia laitan aina ja porkkanaa. Ja syön sinapin kanssa.
  Keväistä hernekeittoa voi tehdä pakasteherneistä. Se on ihanan väristä ja makusta myös.

  Joskus oli muuten jännä juttu, olikohan Kodin Pellervo-lehdessä, joku tutkimus oli tehty että mitkä ruuat olis unohtunu kokonaan ellei niitä myytäis valmisruokina. Ja yks niistä oli hernekeitto. Musta se oli aika outoa, se nyt kumminkin on yks helpoimpia ruokia ja mä tunnen paljon ihmisiä jotka tekee sitä ite. (Muut siinä olikin ihan ymmärrettäviä, niinkun esim. maksalaatikkoa, sitä ei tulis kovin helposti mieleen ruveta ite tekemään.)

  VastaaPoista
 2. Hei Hilja,
  Minä olenkin unohtanut porkkanan - sitä laitoinkin ennen aina.Olen kerran syonnyt itsetehtyä maksalaatikkoa, mut ei sitä meinannut tunnistaa - siis jos on aina syönnyt vain kaupan.

  VastaaPoista

 
web design company reviews